El grup municipal de CiU vota encontra la moció d´Esquerra “participació del nostre ajuntament al consorci de gestió de residus urbans de les tres comarques “


El nostre municipi es queda fora del consorci i els serveis de recollida els continuarà fent “l’empresa privada”. El grup municipal d´esquerra va presentar una moció sobre la participació del nostre ajuntament al consorci per a la gestió dels residus de les tres comarques. Les raons són les següents:

1- Per representació com a poble més afectat per la proximitat de l’abocador.
2- Pel fet d’estar fora del consorci estem perdent diners.
3- Per iniciar la recollida selectiva amb la matèria orgànica.
4- Perquè ens quedem sols davant d´un problema molt gran com és la gestió dels residus urbans que nosaltres generem.

Esquerra de Móra la Nova vol fer una sèrie d’aclariments que a continuació detallem:

El President alcalde diu que els van fer fora del consorci.
ESQUERRA PENSA: Aquesta resposta és per tal d’intentar confondre a la població. Està fent que els demés siguin els dolents de la pel·lícula. El consorci és un grup de municipis que s’uneixen per facilitar la recollida dels seus municipis, el nostre President alcalde no vol que li facin la recollida però vol decidir com ho tenen que fer els altres membres, és com si una persona vol ser de la junta d’una entitat sense ser soci, o com si un vol anar a una reunió d’Alcaldes sense ser Alcalde.

El President alcalde diu per què el consorci compra una nau a Móra d’Ebre i no a Móra la Nova (sesga la informació).
ESQUERRA DIU: Les decisions es prenen al consorci, si ell no forma part del consorci, tampoc es pot queixar, la solució seria ben fàcil formant part del consorci i participar amb els acords i el previ consens.

El President alcalde va dir que entrar al consorci suposaria pagar 30000 € i rebre’n 6000 € i seria un mal negoci.
ESQUERRA DIU: l´alcalde fa referència als preus i en cap moment ens diu xifres concretes, nomes diu que estalviaríem 30000 €, ERC de Móra la Nova té els números de l’Ajuntament, ens diuen que per al any 2007 la recollida de les escombraries costaria uns 113.000 €. També demanem al consorci que faci un presupost de quant ens costaria la recollida de les escombraries i ens diuen que costaria aproximadament 94.908 €. És a dir, que al nostre municipi la recollida li costaria 18.000 € menys. per un altre costat no ens podrem acollir a la part proporcional del 180.000 € que el consorci reparteix entre els ajuntaments que formen part. per tant 6.000 € més. Al nostre municipi creiem que estar fora del consorci li suposa 24.000 € més de despeses.
Tenim dubtes que Móra la Nova es pugui estalviar 30000 €, tenint en conte que tots els municipis de la Ribera d’Ebre menys Móra la Nova formen part del consorci, els ajuntaments no estan per tirar els diners.

El President alcalde diu que la gestió de la recollida selectiva de Móra la Nova és millor que la que fa el consorci.
ESQUERRA DIU: El nostre alcalde continua confonent a la població, com pot dir això ?… quan Móra la Nova, amb d’altres dos municipis de la Ribera d’Ebre són els únics pobles que no es fa la recollida selectiva amb matèria orgànica. Per exemple Miravet produeix prop
300 gr./persona i dia, Móra la Nova 1100 gr./persona i dia, es a dir manquen 4 Miravetans per fer la basura que fa un Moranovenc al dia, els números canten.
La posada en marxa dels contenidors soterrats és una millora estètica i un encariment de la recollida, però no és garantia d’una bona recollida selectiva, recalquem que resta l’orgànica que és la més costosa de dur a terme. Per optimitzar-ho cal un estudi, acompanyat d’una bona campanya de conscienciació a la mida del nostre municipi. Al consorci es on estan els medis humans, materials i tècnics, per dur a terme la tasca esmentada.

El President alcalde diu que els ajuntaments i el consell comarcal de la Terra Alta no volen formar part del consorci.
ESQUERRA DIU: Està dient una mentira , el passat dia 10 de desembre, tres dies abans del ple, els Alcaldes de la Terra Alta com Javier Pallares, el President del Consell Comarcal de la Terra Alta i Alcalde del Pinell es varen reunír amb el President del Consell Comarcal de la Ribera d´Ebre i president del consorci Sr Josep Solé, l´Alcalde de Flix Sr. Pere Muñoz i l’Alcalde de Rasquera Sr. Bernat Pellisa per a tractar la seva incorporació dins del consorci, per tant el nostre municipi es queda sol davant d´un problema tan gran com el que suposa la gestió del residus urbans.

CONCLUSIONS FINALS D’ESQUERRA:

EL NOSTRE Sr ALCALDE I PRESIDENT “NO ES VA EQUIVOCAR”. ELS QUE S’EQUIVOQUEN SÓN: ELS 26 AJUNTAMENTS DEL PRIORAT, ELS 3 AJUNTAMENTS DE LA TERRA ALTA, MÉS ELS 9 QUE HAN DEMANAT LA SEVA INCORPORACIÓ AL CONSORCI I TAMBÉ ELS 13 AJUNTAMENTS DE LA RIBERA D´EBRE. ÉS A DIR, 26+3+9+13=51 MUNICIPIS QUE FAN LES COSES MALAMENT I QUE VAN EN CONTRA DELS SEUS INTERESSOS.
EL QUE PASSA ÉS QUE ARA ÉS PER PEBRORTS I COM EL NOSTRE MUNICIPI ESTÀ COBRANT DEL CONVENI AMB L’EMPRESA G.R.T. SA PER LA UTILITZACIÓ DEL CAMÍ DELS MAGRELLS 150.000 € DELS QUALS 50.000 € SÓN PER A DESTINAR-LOS A LA GESTIÓ DE LA RECOLLIDA I LA RECOLLIDA ESTÀ ESTIMADA PER AL 2007 PER UNS 113.000 € MÓRA LA NOVA ES POT PERMETRE EL LUXE DE FER EL QUE VULGI, PERÓ DESPRÈS PASSA EL QUE PASSA: NO TENIM FUTBOL BASE, I ELS RECURSOS ESCASSEIXEN A LES ASSOCIACIONS I ELS CLUBS.

img_4262.JPG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s