Esquerra demanarà un pla de reindustrialització i de diversificació econòmica per les zones nuclears


El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha acompanyat el candidat d’Esquerra al Senat per la demarcació de Tarragona, Pere Muñoz, en l’acte de campanya que han fet a Flix, poble del candidat. També ha estat present la candidata al Congrés i alcaldessa de la Fatarella, Carme Palejà. Benach, que ha destacat la vàlua i preparació de Muñoz, ha recordat la tasca feta pel grup d’Esquerra a Madrid durant la present legislatura.

El candidat Muñoz, a més d’explicar les propostes d’Esquerra, ha centrat el seu discurs en la necessitat d’establir un pla de reindustrialització i diversificació econòmica per a les zones nuclears. Muñoz ha explicat que la Ribera d’Ebre, i en concret els pobles de la Ribera Nord, són els que han perdut més població durant les dues darreres dècades i, per tant, “cal donar un nou impuls al teixit industrial i empresarial de la zona”. Segons Muñoz, una de les prioritats d’Esquerra per a la propera legislatura serà la d’exigir al Govern de Madrid l’elaboració d’un pla de reindustrialització i diversificació econòmica de les comarques sota influència de les centrals nuclears. “No s’ha d’esperar a l’acabament de la vida útil de les centrals per decidir quina alternativa econòmica impulsem en aquestes àrees, cal que hi hagi planificades, prèviament, actuacions i pressupostos que impulsen l’activitat comercial i industrial de la zona”, ha sent
enciat Muñoz. El candidat, a més, vol que el Pla de reindustrialització i diversificació tingui una dotació econòmica important i que es creï un organisme amb participació dels ajuntaments afectats, en concret d’aquells que formen part de l’AMAC, per tal de facilitar la implementació del Pla.

“La Ribera d’Ebre, en especial, i altres comarques també, hem fonamentat gran part de la nostra activitat econòmica en la producció d’energia, i ara cal preveure i activar diferents iniciatives a les Corts Espanyoles que ens permetin dissenyar i establir el Pla de revitalització industrial i econòmic que la Ribera d’Ebre necessita i necessitarà” va concloure Muñoz.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s