Contracte amb les Netejadores de l’Institut-Escola


1422372518-institutescola

Des de l’equip de govern format per ERC- PSC es va decidir abandonar la subcontractació de la neteja de l’Institut-Escola per part de l’empresa SELSA, del grup FCC i realitzar aquesta tasca amb personal propi. Davant d’algunes informacions malintencionades i algunes mentires pel que fa a la contractació del servei de neteja de l’Institut-Escola volem fer les següents consideracions:

  • Amb la contractació directa passem de pagar a l’empresa SELSA més de 49.000€ anuals per tres treballadores de neteja a mitja jornada durant 10 mesos a pagar-ne uns 27.000€ anuals si les contracta l’ajuntament: un estalvi de 22.000€ cada any!!! Tenint en compte que aquesta empresa netejava l’escola des de feia 21 anys…..
  • Per a assumir-ho, l’equip de govern vam decidir fer una borsa de treball de treballadors/res de neteja d’edificis municipals. Al tribunal de selecció no hi havia cap polític, com sempre, només treballadors funcionaris municipals.
  • També hi havia al tribunal personal extern a l’Ajuntament per a realitzar la prova de català.
  • A les bases per a concursar es va tenir molt en compte l’experiència i també en menor mesura la situació social i el risc d’exclusió mitjançant informe de l’assistent social.
  • Les anteriors treballadores de la neteja es van presentar voluntàriament i tres van quedar les primeres de la borsa de treball.
  • A la borsa també han entrat treballadors/res amb informe favorable de l’assistent social.
  • Aquestes professionals passaven de treballar 10 mesos a l’any per SELSA, a treballar 12 mesos a l’any per l’ajuntament amb un conveni col·lectiu aprovat.
  • En cap moment l’oposició de CiU ha vingut a l’ajuntament a demanar la documentació del tribunal avaluador per tal d’examinar les puntuacions.
  • Fer la subrogació de l’empresa a treballadores de l’ajuntament directament no ha estat possible perquè la llei ho impedeix, tal com han indicat la nostra secretaria d’intervenció i l’assessorament laboral de la Diputació de Tarragona.

És el nostre deure vetllar per com gastem els recursos públics, alhora que tenim en compte els nostres convilatans. Lamentem profundament el qüestionament dels funcionaris de l’ajuntament, treballadors que porten molts anys al servei del poble i que han d’estar per sobre de les lluites partidistes. Malgrat la poca experiència de Convergència en com funcionen les borses de treball a l’hora de contractar treballadors, l’atac als funcionaris municipals no és tolerable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s