LA CONCENTRACIÓ HA ESTAT UN ÈXIT: MILERS DE CATALANS I CATALANES HEM REIVINDICAT L’ATURADA DE LES SENTÈNCIES CONTRA EL CATALÀ I QUE ES BLINDI PER LLEI COM A ÚNICA LLENGUA VEHICULAR DE L’ENSENYAMENT


Nota que pareix a http://www.escolaencatala.cat/ sobre la concentració per reivindicar l’aturada de les sentencies contra el Català.

Des de l’Associació Escola en Català volem agrair-vos el vostre suport a la concentració d’ahir davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Milers de persones van alçar la seva veu contra les sentències judicials espanyoles que obliguen a re introduir l’espanyol com a llengua vehicular a l’escola catalana.

Ens aquests moments portem recollides gairebé 100.000 signatures que donen suport a la proposició de llei “Salvem l’Escola en català” que s’està tramitant al Parlament de Catalunya i que pretén blindar per Llei el català com a única llengua vehicular del nostre ensenyament.

A hores d’ara hem obtingut el suport de diverses entitats i personalitats del país entre els que hi destaquen els escriptors Jaume Cabré, Isabel-Clara Simó i Víctor Alexandre, l’editor Quim Torra, l’historiador Jordi Bilbeny, el lingüista Màrius Serra, l’actriu i periodista Txe Arana, la periodista Patricia Gabancho o el cantautor Cesc Freixes.

Les entitats que també han mostrat el seu suport són el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i nacionals), la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana), Sobirania i Justícia, Ara o Mai, la Fundació .CAT, l’Associació de Familiars de Represaliats pel franquisme, Docents per la independència, Mares Món, Tallers per la Llengua, l’associació Llengua Nacional, la Colla Gegantera de Montbau, la Penya Joan Santamaria -Agrupació per al Foment de la Cultura Catalana, Arenys.Org, a més de diverses AMPAS d’escoles catalanes.

Però no ens aturarem aquí. En les properes setmanes anunciarem més accions per defensar el model d’immersió lingüística i seguirem recollint signatures pels carrers de les nostres viles i ciutats per tal de que el clam de la societat catalana en defensa de l’escola en català s’escolti al Parlament de Catalunya.

No ens quedarem de braços creuats davant l’embat del govern del PP i de la judicatura espanyola contra el nostre model d’escola. Per això necessitem la teva participació activa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s